Pelle Björnlert och Johan Hedin
Musikanter, polskor och andanter
GCD-76
Här är det lyckade resultatet av mötet mellan de två stilmedvetna småländska spelmännen Pelle Björnlert och Johan Hedin. Vad sägs om att botanisera i de nya världar som öppnar sig när de två spelar fyrstämmigt med violin d'amore och tenorharpa plus en förskräcklig massa resonanssträngar. Du hittar småländsk dansmusik tillsammans med låtar som mer passar att lyssna till. Bland de traditionella melodierna dyker det också upp låtar som Pelle Björnlert komponerat.

Ulf Störling och Anders Henriksson
Bland Winblad och Tulpan
GCD-77
Ulf Störling och Anders Henriksson visar här prov på den sekelgamla samspelstradition som funnits i Hälsingland. Med stolthet presenterar de härlig hälsingemusik framförd med den speciella artikulation, ornamentik och tonbildning de två lärt sig av äldre generationers spelmän och som skiljer sig från hur hälsingelåtar brukar framföras idag. Tulpan & Pajas i Alfta samt Jon Erssen & Lillback Olle från Arbrå och Alfta är några som inspirerat Ulf Störling och Anders Henriksson att utveckla samspelandets konst.
Täpp Ida Almlöf, Jenny Täpp och Jenny Bergman
Gässbikôllor
GCD-78
Gässbikôllor är flickorna från Gärdsjö, systrarna Täpp Ida Almlöf och Jenny Täpp tillsammans med vännen Jenny Bergman. Tre drivna musikanter som för arvet efter den legendariske Bingsjöspelmannen Päkkos Gustaf vidare. Förutom de intensiva Bingsjölåtarna finns här också musik från Rättvik. Det är låtar efter bröderna Blank Kalle och Blank Anders samt polskor efter Petters Erik. Hör Gässbikôllors uttrycksfulla tolkningar av sina favoriter.